Повече размери за по-добро покритие и уплътнение
Български
English
Снимка 1Снимка 23
 

Сертификати

Уплътнения Dektite®

Често задавани въпроси

В: Могат ли уплътненията Dektite да бъдат използвани при високо температурни отводи като димоотводи и комини?

О: Специалната формула на Dektite EPDMможе да издържи на постоянни температури на покривното ниво от -50˚С (-58˚F) до 115˚С(239˚F) и до 150˚С(302˚F) временни пиковебез да деградира. Уплътненията Dektite, които са с червен цвят са специално проектирани да издържат на постоянни температури на покривното ниво от 200˚С (392˚F) и до 250˚С (482˚F) временни пикове.

В: Устойчиви ли са уплътненията Dektite на ултравиолетиви (UV) лъчи?

О: Да. Независими лабораторни изпитания доказват, че специално създадената формула на Dektite EPDM издържа на ултравиолетовите лъчи дори и в най-суровите атмосферни условия в света за по-дълъг период от 20-годишната гаранция на уплътнителите.

В: Могат ли уплътненията Dektite да бъдат използвани в пожароопасни храстови области?

О: Уникалната формула на Dektite, комбинираща EPDM и силикон е високоустойчива при попадане върху нея и директен контакт с въглени и е независимо изпробвана в съответствие със стандартите за горене като ATSMD635, UL94, IEC 60695-11-10 и IAPMO 817. Тези екстензивни сертификати не трябва да се приемат като преосигуряване, че съединенията DEKS не могат да се запалят при контакт с живи въглени или поддържат разпространението на огън. Не препоръчваме приложението на DEKS уплътнения във високо пожароопасни зони.

В: Има ли Dektite уплътнение, което е приложимо за соларни инсталации?

О: Както за метални, така и за керемидени покриви, има специални Dektite уплътнения, предвидени за всякакви приложения в соларните инсталации. Моля, разгледайте секцията с продуктите, за да изберете своето уплътнение или се свържете с нас, за да ви дадем точна консултация.

В: Могат ли уплътненията Dektite да бъдат използвани както при неравни, така и при равни покривни покрития и повърхности?

О: Освен специално предназначените за неравни или за равни покриви уплътнения, за такива приложения могат да бъдат използвани и стандартните Original или Premium уплътнители. За най-здраво уплътняване, препоръчваме използването на уникалния хибриден полимерен силикон/лепило Bostik Zbond V4.Този вариант е изключително подходящ за кабелни и соларни инсталации. *Бележка: Стандартен неутрален строителен силикон не е подходящ и не се препоръчва за употреба в тези случаи.

В: Могат ли уплътненията Dektite да бъдат боядисвани в различни  цветове?

О: Да, EPDM уплътненията могат да бъдат боядисвани след монтажа. Боядисвайте само след монтиране, използвайки 100% акрилна боя.

В: Има ли уплътнение Dektite, което може да бъде използвано за уплътняване на квадратни профили през покрив ?

О: Да, за такива профили се използва квадратното уплътнение Dektite Combo. Неговият специфичен дизайн позволява монтирането му както на нови инсталации, така и на вече поставени тръби. С това уплътнение, Ви предоставяме безплатно и специални скоби за монтиране при вече поставени тръби. Подходящо е за уплътняване на квадратни преминавания с размери от 20мм до 125мм.

За по-големи квадратни отвори и преминавания, използвайте уплътнителната лента Dekstrip или гъвкавото уплътнение Perform.

В: Какъв е най-големият диаметър, който може да бъде уплътнен с Dektite ?

O: При големи тръби, вземете под внимание дали това се отразява на течащата по покрива вода. Такива случаи могат да бъдат да бъдат решени чрез монтирането на Dektite Отклонител, който може да уплътни тръбни преминавания с размери до 610 мм. По-големи тръби могат да бъдат уплътнени с гамата уплътнения Dektite Combo, покриващи диаметри до 750 мм. По-големи или нестандартни размери могат да бъдат уплътнени с лентата Dekstrip или гъвкавото уплътнение Perform.

В: Могат ли уплътненията Dektite да бъдат използвани в зони, за които е типична появата на циклони?

О: Да, но те трябва да бъдат укрепени с допълнителни крепежни елементи.

В: Каква е очакваната продължителност на живот на уплътненията Dektite ?

O: Ускорени тестове по стареене, проведени в независими лаборатории потвърждават липсата на деградация на уплътнението за поне 20 години активна експлоатация. Затова предлагаме всички уплътнения с 20-годишна гаранция.

В: Могат ли уплътненията Dektite да бъдат монтирани около всякакъв вид тръба?

О: Не се препоръчва монтирането на Dektite на тръби, чиито температурни граници и параметри надвишават максимално допустимите в характеристиките на уплътненията.

В: Какъв вид силикон трябва да се използва ?

О: Препоръчваме използването на неутрален, без съдържание на алкохол еднокомпонентен силикон от доказан производител. (напр. Bostik Zbond V4).Не се препоръчва употребата на обикновени строителни силикони на ацетонова основа.

В: Какъв вид винтове трябва да бъдат използвани за уплътненията Dektite ?

О: Препоръчваме употребата на самонарезни винтове с шестнадесетична глава и минимална дължина 16мм, монтирани с покривните шайби на DEKS. Също така могат да бъдат използвани нитове при монтирането на Dektite уплътненията. Фиксирането им трябва да бъде на 50мм максимално отстояние един от друг.

За повече информация се свържете с нас на телефон +359 32 635 542 или на електронната ни поща office@sktradingbg.com


Download

 

Адрес: Пловдив, България
Ул.: Дякон Иларион 5
Офис тел.: +359 32/ 519 266
Факс.: + 359 32/ 268 547
E-mail : office@sktradingbg.com

Къде сме ние